Hva er forskjellen på skoleturer og andre turer?

Vi kan like godt gi deg svaret med en gang: Egentlig ikke noe… Og nettopp der tror vi at vi har en av våre styrker når det gjelder å lage gode skoleturer forfolkehøgskoler over hele verden eller 10. klassinger på reise til minnesmerker etter 2. verdenskrig: Vi lager ikke bare slike turer til Norge, Krakow og Berlin men har opp gjennom årene sendt enkeltpersoner og små og store grupper til storbyer og avkroker i alle verdensdeler. Derfor starter samtalene våre med alle nye skoler med dette i bakhodet: Hva er det denne kunden egentlig ber om? Kan vi sende reiseruten til den forrige skolen som var på tur eller må vi lage alt fra bunn av? Hvilke hoteller vil passe for akkurat denne gruppen og hvor skal hotellene være? Vil de ha alle måltider inkludert eller vil de trives best med å fikse dette selv? Skal vi anbefale buss, tog eller fly?

Slike spørsmål surrer rundt mens vi lytter oss fram til hva skolen ønsker seg. For det er jo ikke noe poeng å tilby et rimelig hotell i sentrum av en by når skolen helst vil bo litt utenfor? Og hvorfor legge inn middager som stort sett alltid koster mer enn det en hyggelig stund på en pizzarestaurant koster?

Skoler er akkurat som alle andre kunder: De er forskjellige ?! Derfor gjør vi i Travelmate alltid det samme når en skole ringer som når en firmakunde, kor eller privatperson ringer: Vi gjør det vi kan for å lage turen akkurat slik akkurat denne skolen ønsker det. Først når vi har kommet dit er vi fornøyde med egen jobb!