Jeg stortrives med utfordringen det er å jobbe med reiser til absolutt hele verden. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er lokalkjent over alt (hvem er det?), men jeg lover å gjøre det jeg kan hver eneste gang for at du skal få den hjelp du ønsker uansett hvor du skal reise.

Når jeg nå nevner noen reisemål er ikke det for å utelukke andre, men for å vise fram noen av mine favoritter. Finner du ikke ditt reisemål her er det bare å gi meg en lyd likevel!

Afrika!
Siden jeg som 19-åring landet i Kamerun og reiste rundt på korturne og noen år seinere hadde afrikansk historie som en del av en utdanning har Afrika stått mitt hjerte nær! Naturen, menneskene, musikken, kulturen, historien, strendene, den røde jorden og mye mer gjør at jeg reiser til ulike deler av Afrika så ofte jeg kan.

Madagaskar
Med sin unike natur og dyreliv og alle sine lekre strender vil Madagaskar alltid bli stående høyt på min liste over land jeg vil tilbake til. Etter fire turer i ulike områder kan jeg legge opp til fascinerende rundreiser der du får oppleve sjarmerende byer, spektakulær natur, de vakreste strender og du kan få hilse på de artige lemurene Madagaskar er så kjent for. Det er fire-fem «hovedruter» på Madagaskar og jeg har reist de aller fleste av dem, så vil du ha en skreddersydd reise til Madagaskar er det bare å gi en lyd! Jeg jobber med noen av de flinkeste folkene på Madagaskar og lover deg flotte opplevelser.

Sør Afrika
Fantastiske nasjonalparker med masse dyr inviterer til flotte safariopplevelser. En dramatisk historie gir rom for ettertanke. Cape Town er et must med Table Mountain, Robben Island og de vakre vinområdene rundt med sine koselige småbyer i. Sør Afrika er stort og inneholder mye. Mange bruker derfor lang tid der, eller de vender tilbake gang etter gang. Sør Afrika er også et godt sted å starte for å utforske de andre spennende landene som ligger i det sørlige Afrika.

Seychellene
Seychellene er mitt paradis i Det Indiske Hav. Har ikke vi alle en drøm om å være nesten alene på en strand og la føttene skli ned i sanden mens det eneste vi kan se er palmer, sjø og blå himmel? På Seychellene er dette fortsatt mulig, og de aller fleste stedene kan du nyte ekte sydhavsstemning og vakre strender godt unna alt som lukter masseturisme.
Uansett hvor du bor på Seychellene er det å ha en liten leiebil tilgjengelig tingen så du kan kjøre noen kilometer og kanskje finne en lekker strand nesten for deg selv. Ta også turen til andre øyer, og bilfrie La Digue svikter aldri enten du vil gå eller sykle på jakt etter noen av de lekreste strender jeg vet om.
Etter at de liberaliserte lovene for overnattingssteder har det kommet mange nye, enkle, rimelige og hyggelige leiligheter som gjør at også familier kan vurdere Seychellene som sitt reisemål uten at alle budsjetter sprenges.

Vest Afrika
Historien, kulturen, musikken og tradisjonene trekker meg mot den lite besøkte delen av Afrika i vest. Dra til Senegal for å oppleve jazzfestivalen i sjarmerende St Louis eller få med deg den store filmfestivalen i Ouagadougou i Burkina Faso. I Ghana kan du oppleve «gullkongedømmet» rundt Kumasi og i Togo er du i voodooens hjemland. Min favoritt Mali er dessverre ikke så bra for turister nå, men i nabolandet Mauretania kan du også oppleve noe av den gamle storheten fra da ørkenbyene Timbuktu (Mali) og Chinguetti (Mauretania) var viktige handels- og universitetsbyer.

Australia og New Zealand
Aktive dager i fjellene eller på surbrettet langs en av de uendelig mange lekre strendene? Late dager om bord i båten som tar deg rundt i vidunderlige Whitsunday Islands? Storbygleder i Sydney eller Auckland?
Australia og New Zealand har det meste en ferierende nordmann eller skoleklasse drømmer om, og alt skjer i land med noen av verdens hyggeligste mennesker som sier «g’day mate» når du møter dem. Og der ser dere inspirasjonen til firmanavnet mitt!

Usbekistan
En perle for alle som er glade i historie, arkitektur og fotografering. Med sin unike plassering som kryss for de mange silkeveiene har handelsfolk og herskere fra så å si hele Asia passert og etterlatt sine spor. Et besøk i storbyen Samarkand er et must med sitt Registan og vakkert utsmykkede bygninger! Men dra også vestover til Bukhara, der du går fra den ene bygningen og plassen vakrere enn den forrige, og videre gjennom ørkenen til perlen Khiva som er et skattkammer av perler. Fotografer kan fort bruke flere dager i lille Khiva. Avslutter du turen vest i Karalpakstan får du med deg «ørkenens Louvre» i Nukus og restene av Aralsjøen.
Kombiner gjerne turen med besøk til noen av de andre -stanlandene!

I resten av Asia har jeg veldig gode kontakter i det meste av sørøst-Asia, Kina, India, Sri Lanka og Maldivene. Jeg har reist mye til Emiratene, et par ganger til Oman og ellers vært innom Qatar og Bahrain. Gjennom partnere skal jeg også finne fram til flinke folk i resten av Asia.

Europa
Kort fortalt kan jeg fikse det meste, men jeg vil trekke fram et par eksotiske godbiter!

Istanbul er en by som kan ta pusten fra deg med sin historie og historiske bygninger. Plassert midt i krysset mellom Europa og Asia har byen i århundrer vært strategisk viktig, og byen er full av steder å besøke som forteller om ulike deler av byens unike historie.

Georgia og Armenia er to land mange tar på en tur. Begge land er full av spennende historie, men også naturen og fjellene inviterer til aktive dager både vinter og sommer. I Armenia kommer du nær det persiske siden landet grenser til Iran mens Georgia var kjent som gourmetsentrum i Sovjetunionen med sin gode mat og sine gode viner. Lyst til å oppleve noe veldig eksotisk som ikke er så fryktelig langt unna?

Tallinn
Så nært men likevel eksotisk og annerledes! Min favorittaktivtet er å gå meg vill i byen, oppleve smågatene og så oppleve gleden over at jeg plutselig er tilbake på den vakre rådhusplassen midt i den fantastiske gamlebyen.