magiske madagaskar

Lemurenes rike

Lemurtur er Travelmates merkevare for turer til Madagaskar!

Siden første reise som reiseleder i 1999 har Madagaskar vært en av favorittene å reise tilbake til. Vi har reist det sentrale høyland, i nord, øst, sørvest og vest og kan sammen med våre fantastiske samarbeidspartnere skape unike reiseopplevelser på Madagaskar.

Våre reiser er alltid skreddersydde turer laget fra grunnen av og gir deg nære møter med mennesker, kultur, natur og dyreliv. Noen dager på en lekker strand blir det stort sett alltid plass til!

Favoritter?

Madagaskar har så mye å tilby at det er umulig å velge en favoritt.

Madagaskar er stort og infrastrukturen har sine begrensninger. En reise til Madagaskar er derfor for de fleste en tur der de velger noen høydepunkter og lar andre ligge.

Vi i Lemurtur har reist de aller fleste aktuelle reiserutene for norske gjester og vi jobber med noen av de aller beste lokale partnerne som er å finne. Vi kan derfor alltid tilby dere gode løsninger på det dere har lyst til å oppleve. Vet dere ikke hvor dere vil eller hva som er mulig å få til tar vi oss alltid god tid slik at vi finner fram til den miksen av opplevelser som passer til akkurat dere!

Se noen reiseruter under for inspirasjon før dere kontakter oss!

Madagascar beach
Madagascar gallery
Madagascar gallery
Madagascar gallery
Madagascar gallery

reise med oss

KLASSIKEREN!

Høylandet mot sørvest.

 

Start turen i den fascinerende hovedstaden Antananarivo før du kjører sørover til den “norske” byen der du bor på den tidligere norske skolen midt i byen.
Videre går ferden via Ambositra til Fianarantsoa der dere bor på hotellet til vår fantastiske hovedsamarbeidspartner Hasina litt utenfor byen. Herfra tar dere dagsturer til regnskogen i Ranomafana, besøker teplantasjer, vingårder og den Unesco-listede gamlebyen i Fianarantsoa.

På vei mot late dager på vakre strender på kysten besøker dere lemurene i Anja nasjonalpark og de flotte fjellene i Isalofjellene.

Dere flyr tilbake til hovedstaden der vi legger inn en avstikker til Andasibe nasjonalpark, det beste stedet for å se mange lemurer.

Madagascar-in-sunrise

BAOBAB ALEEN OG TSINGY!

Høylandet og vest.

 

BAOBAB ALEEN OG TSINGY

Her blir det også noen dager i Antananarivo og Antsirabe som “klassikeren” først før turen går rett vest mot de spektakulære tsingy-fjellene. Det finnes flere “tsingyer” på Madagaskar og det er ordet som beskriver det som på norsk kan kalles “dryppstener opp ned”. I disse fjellene er tsingyene av hardt fjell og de er skarpe! Heftige hengebroer og stier tar deg rundt i dette majestetiske fjellet.

På vei mot kysten og Morondava kan dere ta et par dager i små båter på den flotte Tsiribina-elven og leve tett på naturen.

Er tiden knapp tar dere et par dager i Morondava før dere reiser tilbake med bil eller fly. Har dere bedre tid kan dere dra til en av de fine og enkle strandhotellene utenfor allfarvei et stykke unna byen.

SJØRØVERØYEN!

Høylandet og østkysten.

 

Ta deg god tid i Andasibe nasjonalpark, som ligger på veien fra Antananarivo til østkysten og den viktige havnebyen Toamasina. Gå på nattvandring på leting etter nocturne lemurer, ta samme tur i dagslys og besøk lemurøyen så du virkelig får oppleve disse unike dyrene på nært hold.

Etter å ha kjørt den til dels svingete veien ned mot kysten hopper du i båten som tar deg ut på Pangalana-kanalen. Videre kan ferden ta deg til Toamasina og Foul Pointe før du drar ut til sjørøverøyen Ile St Marie.

På Ile St Marie kan du nyte late dager på stranden, besøke kirkegården for sjørøverne som hadde øyen som base i flere hundre år og har du flaks kan du oppleve det spektakulære skuet når store flokker av hval kommer fra Antarktis til sundet mellom øyen og fastlandet for å sikre nye generasjoner med hval! Da kan du sitte på stranden og se enorme hvaler hoppe og imponere hverandre rett utenfor stranden.

Madagascar blue

UNIKE NORD

Nasjonalparker og strender.

 

Madagascar beaches

Reiser du landeveien fra Antsiranana til Nosy Be og tar deg god tid får du oppleve varierte og flotte nasjonalparker få andre reiser til.

Starter du i Antsiranana ligger dager med vakre strender og flotte båtturer foran deg. La roen senke seg før du kjører mot sørvest og vakre Amber Mountain nasjonalpark med sine fine turer i frodig natur. I Ankarana kan du oppleve et mindre område med stein-tsingyer før rosinen i pølsa kommer med “Tsingy-rouge”, unike tsingyer i sand.

Er du glad i mat og krydder passerer du noen av de beste områdene for dyrking av dette og vi tar deg gjerne innom en gård om sesongen gjør det interessant.

På Nosy Be, Madagaskars største turiststed, kan du nyte late dager på stranden og ta båtturer til vakre småøyer og til flotte plasser for snorkling og dykking.

Følg Lemurtur på Facebook

Vil du ta med deg flokken din til Madagaskar?