En skoletur til Riga er et spennende alternativ til de klassiske turene til Polen og Tyskland. En stor jødisk ghetto gjennom mange år gir sterke møter med holocaust og tiden som en del av Sovjetunionen gir læring om den noe nærere historie i denne vakre, spennende og flotte byen.

Turen vår til Riga gir elevene et møte med dagens Riga og Latvia og historien som ligger lett tilgjengelig i denne kompakte byen.

Dag 1

Dere møtes på flyplassen av våre flinke latviske partnere og kjøres inn mot sentrum. Så snart dere har kommet inn til sentrum stopper bussen og dere får en times spasertur med guidene så dere lærer om byen og blir litt kjent der. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2

Holocaust i Latvia er overskriften for denne dagen. I løpet av ca seks timer besøker dere Ghetto-museet og Zanis Lipke Memorial for gripende og nære møter med jødenes skjebne under holocaust. Dere får også en liten tur gjennom den jødiske ghettoen i Riga og en avstikker for å lære mer om byen eller historien. Tillater tiden det tar vi også turen opp til utkikksplattformen på toppen av en av sovjettidens høyeste bygninger i Riga. Enkel lunsj underveis.

Dag 3

KGB-museet og Okkupasjonsmuseet er dagens viktigste stoppesteder når vi skal lære mer om livet som en del av Sovjetunionen. På KGB-museet får vi lære mer om KGBs brutale framferd og blant annet gå gjennom fengselscellene i kjelleren. I Okkupasjonsmuseet, som er under ombygging, får vi lære mer om livet som okkupert fram til uavhengigheten i 1991.
Lunsj er inkludert underveis.

Dag 4

Fritid fram til dere kjøres til flyplassen for reisen hjem.

Dag 5

Vil dere ha en ekstra dag legger vi gjerne opp til gode opplevelser for dere uansett om dere vil lære mer eller slappe av og nyte livet litt.

Priseksempler per person når minst 45 reiser sammen:
4 dager som beskrevet over: 4.900,-
5 dager som beskrevet over pluss en dag uten program: 5.300

Inkludert:
Direktefly hjemby i Norge – Riga t/r
All nødvendig transport i henhold til programmet med gode busser og lokale guider.

Overnatting i flersengsrom sentralt i Riga. Tillegg for enkeltrom.
Frokost hver dag på hotellet i Riga. Andre måltider som nevnt i programmet.

Alle inngangsbilletter og all undervisning.
NB! Flypriser og flyruter forandrer seg hele tiden. Priseksemplene over er basert på priser vi erfaringsmessig får på direktefly til Riga. Endringer i antallet personer på tur og kronekursen kan også fort betyr en del kroner opp eller ned.