Alle Travelmates turer spesielt tilrettelagt for 10.-klassinger har et solid faglig innhold og denne turen til Oslo gir dere mye lærerikt å velge mellom. Vi ser selvsagt til hvilke krav til innhold Utdanningsdirektoratet har for å støtte skoleturer til «minnesteder for holocaust og 2. verdenskrig» når vi jobber med disse turene.

Oslo om omegn har mye å tilby og ulike skoler velger erfaringsmessig ulike steder å besøke. Vi beskriver derfor bare kort de ulike museene og sentrene våre kunder pleier å besøke slik at dere selv kan finne fram til den beste miksen for deres klasse. De fleste stedene har opplegg på to-tre timer mens Utøya tar hele dagen.
Her er en av mange mulige løsninger for lærerike dager i Oslo:

Dag 1

Avreise med buss fra din skole. Ankomst og innsjekking på hotell godt utpå dagen.

Dag 2

Vi bruker dagen til et dypdykk inn i holocaust i Norge gjennom et besøk på HL-senteret på Bygdøy (Senter for studier av Holocaust og livssynsminioriteter) som ligger i historiske Villa Grande, Quislings hjem under 2. verdenskrig. Etter lunsj besøker vi Jødisk Museum som tilbyr flere spennende undervisningsopplegg om jødisk kultur og historie i Norge.

Dag 3

Vi starter i sentrum av Oslo og besøker 22. juli-senteret. Her får vi et sterkt møte med vår nære historie og gjennom ulike undervisningsopplegg kan vi velge det som passer best til den turen dere skal ha. Etter lunsj går turen til Grinimuseet, den største fangeleiren i Norge under 2. verdenskrig, der dere blant annet får lære mer om hvordan det var å være en fange i Grini Fangeleir.

Dag 4

Hatprat og deltakelse i demokratiet er viktige overskrifter for denne dagen. Gjennom et heldagsbesøk på Utøya med omvisning og ulike bolker med foredrag og samtale brukes øyas historie til å vise hvordan vi kan stå opp og ta ansvar i samfunnet.

Dag 5

Avreise fra hotellet etter frokost.
Vil dere bytte ut noe av det faglige innholdet med halve eller hele dager med besøk på turiststeder, Tusenfryd eller moro med lazer tag er det bare å gi beskjed. Bussen er inkludert og frakter dere dit dere vil i og rundt Oslo!

Priseksempler per person når minst 45 reiser sammen:
5 dager som beskrevet over: 4.450,-
4 dager der vi kutter «dag 3» over: 3.730,-
4 dager der vi kutter besøket på Utøya: 3.140,-

Inkludert:
Buss hjemsted – Oslo t/r (så lenge det er mulig å kjøre på en dag for en sjåfør) og all nødvendig transport i henhold til programmet.

Overnatting i dobbeltrom i eller nær Oslo. Tillegg for enkeltrom.

Frokost og matpakkelunsj hver dag fra dag to til fire/fem. Lunsj er inkludert på Utøya.

Alle inngangsbilletter og all undervisning.